In de hedendaagse tijd is er veel eenzaamheid. Waarom BuurtBak hier tegen helpt leggen wij graag uit.

Wij leven in het digitale tijdperk. Een voordeel hiervan is bijvoorbeeld dat we met iemand kunnen bellen, zelfs met beeld, al woont diegene aan de andere kant van de wereld. Helemaal geweldig. Ook kunnen we met diverse apps berichtjes versturen en ontvangen. Op zich leuk, maar niet alles zeggend. Het heeft ook nadelen.

Als je tegenwoordig om je heen kijkt zie je bijna iedereen met een telefoon in de hand. Op straat, in de bus, in restaurants en cafés, in winkels en zelfs in de wachtkamer bij bijvoorbeeld de huisarts. Door de telefoon leven velen in zijn of haar eigen wereldje. Het contact met mensen in de directe omgeving wordt hierdoor minder.

Nu kunnen we ons voorstellen dat mensen met een groot sociaal netwerk dit geen probleem vinden, alleen voor mensen die meer alleen zijn en een klein(er) sociaal netwerk hebben is dit alles behalve fijn. Juist deze groep mensen is enorm gebaat met een leuk spontaan praatje.

Daarom is BuurtBak voor deze groep mensen extra leuk. BuurtBak stelt hen in de gelegenheid om met anderen in hun omgeving een praatje te kunnen maken. Ook kunnen ze andere mensen horen, wat al veel doet. Zo zeggen gebruikers tegen ons:

“Het is zo fijn om mensen te horen uit de buurt en kan meepraten als ik dat wil. Hierdoor voel ik mij veel meer betrokken met mijn omgeving en minder alleen. Natuurlijk maak ik ook gebruik van mijn telefoon en verstuur ik berichtjes, maar Buurtbak is zoveel leuker. Het leeft echt.”