WRLP 27Mc repeater

Gezellig een praatje maken met mensen die niet in jouw buurt wonen? Dat is mogelijk door het gebruik van de landelijke repeater WRLP. Lees hieronder meer.

Met BuurtBak kan je een praatje maken met mensen (of naar anderen luisteren) in jouw eigen buurt. Sowieso heel gezellig natuurlijk. Daarbij vergroot BuurtBak het ‘buurtgevoel’ en de veiligheid in jouw buurt. Er is immers meer sociaal contact.

Daarom komen er ook steeds meer gebruikers bij, maar nog niet overal. Mocht jij dan in zo’n rustige buurt wonen, dan is dat verre van leuk. Je kan dan eenmaal niet altijd een praatje maken wanneer je dat wilt.


De repeater van de WRLP is dan een grote uitkomst. De repeater maakt het namelijk mogelijk om met mensen te kunnen praten (of alleen luisteren) die heel ergens anders wonen. Zo kan je bijvoorbeeld praten vanuit Rotterdam met iemand die in Middelburg woont. Via deze link kan je lezen in welke plaatsen het nu al mogelijk is: wrlp.nl/opstelpunten

Het gebruik van de repeater kan met een gewoon 27Mc (buurt)bakje. Het enige nadeel is alleen dat je moet zenden op kanaal 18 en ontvangen op kanaal 11. Je moet dus constant schakelen tussen de kanalen. Nu zijn er bakjes in de handel met een zogeheten ‘splitfunctie’ die het schakelen automatisch doen, maar een nadeel is dat het aanbod van deze bakjes heel beperkt is.

Wat je ook kan doen als je dicht genoeg bij een TX repeater-station woont, is er een simpel Buurtbakje met kleine antenne bijzetten. Je ontvangt dan op het simpele bakje en zendt gewoon op de ouwe vertouwde bak die je al hebt.